top of page

LakShmi Producten
De stress van het moderne leven, vervuiling en het gebruik van agressieve cosmetica is één van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering en gezondheidsproblemen. Om deze reden ontwikkelt Lakshmi uitsluitend natuurlijke producten gemaakt van gezonde, veilige en effectieve plantaardige bestandsdelen. 

 

Lakshmi is gevestigd in Verona (Italië) en is al meer dan 20 jaar actief in de natuurlijke cosmetica en welzijn. Na een Ayurvedische cursus in New Dehli leerde Franco (oprichter van LakShmi) de bijzondere waarde van de Ayurveda (Indiase natuurgeneeskunde) kennen. Op deze cursus ontdekte hij o.a. hoe de geur van essentiële oliën effect heeft op het balanceren van de dosha’s (Vata, Pitta en Kapha). Dit was het moment dat hij op het idee kwam om verzorgingsproducten van planten, kruiden en bloemenextracten te produceren die Vata, Pitta en Kapha in balans brengen en harmoniseren. 

 

De droom om volledig natuurlijke cosmetica te produceren werd door iedereen onmogelijk gehouden. Vastberadenheid leidde echter tot het openen van een klein cosmetisch laboratorium (70 m2) in Toscane. Vandaag de dag heeft het laboratorium van Lakshmi een oppervlakte van bijna 1000 m2 en produceert zij meer dan een miljoen producten per jaar. De producten zijn volledig natuurlijk en o.a. door de ICEA gecertificeerd. Er zitten zelfs edelstenen verwerkt in de producten zodat je huid het product beter en dieper kan opnemen.


Lakshmi producten zijn met vreugde gemaakt omdat: 
-Haar bestandsdelen NIET op dieren getest zijn en géén dierlijke stoffen bevatten.
-Zij dezelfde ph waarde hebben als de huid.

-Zij geïnspireerd zijn door de Ayurvedische natuurgeneeskunde.

-Haar vochtinbrengende factor voortkomt uit het gebruik van 100% natuurlijke stoffen zoals: aloë vera sap, slijm van Mallow en Althea.

-De doeltreffendheid van onze producten ontstaat uit de synergie van planten, essentiële oliën en plantaardige oliën.

-De kleur van onze producten wordt verkregen door de natuurlijke componenten: kurkuma, henna, chlorofyl en aloë vera.

-De geur van onze producten verkregen wordt door het gebruik van natuurlijke etherische oliën die de doeltreffendheid van het product versterken.

-Wij onze producten conserveren door het gebruik van grapefruit zaad extract, glycine soja, vitaminen A, E, C en etherische oliën. 

-Wij uitsluitend gebruik maken van biologisch geteelde en wilde planten.

-De producten bevatten GEEN peg, parabenen, vaseline (petrolatum), alcohol, siliconen, synthetische keurstoffen of dierlijke proteïnes.

66.jpg
bottom of page